Kissa kävelee ja minun ensimmäinen tikapuuharjoitukseni on toteutunut:

20210530_101254.jpg

Malli on Novitan lapaslehdestä vuodelta 2014 ja on nimeltään Ruusulapaset. Ohje löytyy toki Novitan arkistostakin. Tuli harjoiteltua tikapuita, jonka taidon opiskelin muutamalta youtube-videolta, eikä se niin hankalaa ollutkaan mitä etukäteen luulin. Minulla on kyllä edelleen haasteita oppia pitämään kirjoneuleessa langat tasaisena ja sen huomaa tuossa kämmenpuolen lapasessa; tasaiset silmukkavälit pitäisi olla, vaan eivät ole. Voi sentään.

Lankana on 7-veljestä ja tikapuineen päivineen tuli tosi tukevat. Tein aivan ohjeen mukaan ja tuli minun käteeni aivan liian isot, joten matkaavat sitten syksyllä asunnottomien keräykseen, lienevät ainakin lämpimät. 

Lankana siis yllä mainittu, värit 047 jäkälä n. 66 grammaa ja 550 pioni n. 36 grammaa, eli paino valmiina 102 grammaa. Puikot 3,5 mm Prym Ergonomics. Näitä puikkoja olen nyt käyttänyt sen verran paljon, että alkavat olla aika käyrät. Tuntuvat edelleen käteen tosi mukavilta.

Käsityöbingoon sain merkinnän kohtaan "Lapaset keräykseen". Yhtään bingoriviä ei ole vielä täyttynyt ja kohta on vuosi puolillaan. Pitää skarpata.