Hetken epäröin, kun olin tilaammassa Niina Laitisen tämän vuoden sukkakalenteria. Lähipiirissä ei ollut vauvoja, eikä aivan pieniä lapsiakaan. Ajattelin sitten, että laittelen niitä pieniä sukkia keräyksiin; kivahan on malleja harjoitella ja jos hyvä sattuu kohdalle, voi soveltaa aikuisten kokoon. 

Vaan kuinka kävi: lähipiiriin on tulossa kaksikin vauvaa vielä tämän vuoden aikana, poikia molemmat. Lisäksi hyvä ystäväni on tulossa ensimmäistä kertaa mummiksi. Vauvoja siis tulee, jos ei ikkunoista niin ainakin ovista.

20210717_135953.jpg

Menin asioiden edelle ja valitsin Niina Laitisen joulukuun mallin sukkalahjaksi nyt ensimmäiselle tulokkaalle. Oikeanpuoleisen parin tein ensin, mutta en ollut tyytyväinen kuvio-osaan: liian kireä. Sitten tein toisen parin, vasemmanpuoleisen, jossa vaihdoin puikot 0,5 mm paksumpiin kuvioneuleen kohdalla ja parempi tuli.

Sininen on Nalle-lankaa, väri 130 ruiskaunokki ja valkoinen on Maijaa, väri 200 luonnonvalkoinen. Puikot Prym Ergonomics valkoiset 3 mm ja 3,5 mm. Parit yhteensä painavat 50 grammaa, eli 25 g/pari. Valkoisen osuus on 3 g/pari.

Aloitussilmukoita on 36 ja jalkateräosuudessa on 32 silmukkaa.