Sain kaksi tilaustyötä: Nallelle sukat ja lemmikkimadolle (muovia) takki. Tällaiset niistä tuli:

IMG_6542.jpg

IMG_6545.jpg

IMG_6547.jpg

Nallen sukat on tehty Nalle Taika -langasta 2,5 nron puikoilla. Kirjaan ohjeen tähän alle, jospa jollain ilmenee vastaava tarve tai satun itse tarvitsemaan. Näillä mitoilla onnistuu esim. Baby Born -kokoisten nukkejen sukat (Anelma-nukke testasi ja toimivat hänellekin). Valmiin sukkaparin paino on 16 grammaa.

Yllä olevan kuvan pötkylä on tehty Novitan Välke-langasta puikoilla 3,25. Aloitussilmukoita oli 36 ja siitä vaan suoraa putkea. Mato ei tullut matkaan sovitusta varten, eli perästä kuuluu tuliko sopiva. Lankaa kului 15 grammaa.

Nallen/nuken sukkien ohje kaikille tarvitseville:

Lanka: Nalle Taika tai vastaava paksuus; puikot nro 2,5

Luo 37 silmukka ja neulo ensimmäisestä kerroksesta alkaen 2 oikein 2 nurin joustinneulosta. Kun ensimmäinen kerros on yhdistämistä vaille valmis, neulo ensimmäinen ja viimeinen silmukka yhteen, jotta lopputulos on 36 silmukkaa. Jatka 2o 2n joustinta 10 krs tai haluttu. Näissä sukissa on 10 krs, mutta vähempi olisi riittänyt.

Sitten 15 kerrosta oikeaa (tai +/- jalan pituuden mukaan).

Sen jälkeen 10 kerrosta 2o 2n neulosta. Kavenna ensimmäisellä joustinkerroksella 1 s joka puikolta => 32 s.

Tee kahden puikon silmukoista kantalappu. Koko tarpeen mukaan; näissä sukissa 16 s ja kerroksia vain 8.

Poimi kantalapun reunalta 4-5 s tai enemmän koosta riippuen. Tee kiilakavennukset joka kerroksella niin, että lopulta silmukoita on 4 x 7 = 28.

Jatka oikeaa, kunnes pohjan pituus on 6 cm (tai haluttu). Tee kärkikavennukset joka puikolla, kunnes jäljellä on 8 s. Päättele tähän. Koko pohjan pituudeksi tulee 7 cm.