Vanuttunut villasukka heitti tuossa aiemmin haasteen: neulo maakuntalapaset niistä maakunnista, joista oma sukusi tms. historiasi on peräisin. Minulla onkin aika helppo, kun tietämäni esi-isät ja -äidit ovat pysytelleet täällä etelässä, joten kohdalleni osuvat Uusimaa ja Varsinais-Suomi. Liittyessäni haasteeseen höpisin jotain Lapista, koska se on niin ihana. Muutin Lapin mielessäni myöhemmin Helsingiksi kun google opetti, että kaupungeilla on omat lapasensa.

Uusimaa valmistui aikaisemmin, vähän rimaa hipoen mutta anyway. Nyt oli vuorossa Varsinais-Suomi:

20210506_133804.jpg

Minulla ei ollut ohjeen mukaista Kotityö Oy:n Pirkka-lankaa, vaan ihan vaan 7-veljestä, värit 549 joulu ja 288 tähkä. Lankaa meni n. 30 g punaista ja n. 50 g keltaista. Paino siis 80 grammaa, puikot 3,5 mm Prym Ergonomics valkoiset. 

Tein aivan ohjeen mukaan, vaikka oli eri lanka; tuli aika pienet ja tiukat, mutta sopivat minun pieneen käteeni. Normikoon olisi varmaan saanut aikaan 4 mm puikoilla, mutta hyvä näin.

Tasaisuudessa on minulla vielä haasteita, mutta jatkan harjoittelua. Nyt saan bingoon merkinnän kohtaan: Kirjoneule kahdella värillä. Haaveissa on opetella tikapuutekniikka.