Niina Laitisen sukkakalenterissa on huhtikuun kohdalla lasten pitsisukkien ohje Maija-langalle. Aikuisten koon saa, jos vaihtaa langan 7-veikkapaksuuteen. Minä vaihdoin.

 

20210411_123054.jpg

Taas olin - vaikka en niin nuori, mutta kapinallinen kuitenkin. Aloitin kuvion vasta resorin jälkeen ja sama kääntäen kärjessä, eli kärkikavennukset ilman kuvioneuletta. Resori alkoi 48 silmukalla ja sen jälkeen lisäsin yhden, jotta sain ohjeen mukaisen 49 s. Varressa noudatin ohjetta, mutta totesin, että tällä paksummalla langalla kahden silmukan kavennus tulee tosi tönköksi ja sitten jalkaterässä tein kavennukset aina langankierron viereen. Tuli vähän erilainen kuvio, mutta mielestäni parempi. 

Lankaa, 7-veikka, väri 043 kivi, oli 97 grammaa ja aivan kalkkiviivoilla lanka loppui ja muutama viimeinen kavennuskerros on sitten tummemmalla harmaalla. Puikot Prym Ergonomics 3,5 mm.

Omaan arkikäyttöön jäävät, kun ei ole niin kovin nätti värikään. Nyt riittää näitä harjoituskappaleita. Seuraava neule saa luvan olla priimaa ja nätimmän värinen.