Nyt on tullut kokeiltua muutamaakin uutta asiaa: 1) sukan neulomista kärjestä alkaen, 2) tiimalasikantapäätä ja 3) sukan neulomista ns. luksuslangasta. Kiitos jälleen kerran Saukkikselle, joka neuvoi minut Villapesuohjelman haasteeseen mukaan.

20210227_150143.jpg

1) Suuri Käsityö syksyn 2020 Parhaat villasukat -lehdessä löytyy ohje nimeltään Kasialoitus. Siinä neuvotaan oikein vaihekuvien kera kärjestä aloittaminen. Ohje on oikein hyvä, en nyt vielä ainakaan hirveästi tykästynyt tuohon tapaan. Ehkä annan sille joskus vielä toisen mahdollisuuden, katsotaan. 

2) Tiimalasikantapää on  mukana samaisessa ohjeessa, mutta vain sanallisesti, joten sitä piti tiirailla youtube-videoilla. Hyvä ja selkeä ohje löytyi ja oli sattumalta samaisen Suuri Käsityö julkaisema video. Tykkäsin tehdä tuota kantapäätä ja nyt lähden testaamaan, miten toimii käytössä. Muistan Villapesuohjelman Katrin sanoneen, että tiimalasikantapää ei pysyisi niin hyvin paikoillaan jalassa. Onko teillä tällaisia kokemuksia versus perinteinen laatikkomalli?

3) Lähdin ostamaan ns. laatulankaa, eli käsinvärjättyä Jalovillan sukkalankaa nimeltään Oinas (85% villaa, 15% nailonia), väri 0137 Sammal. Langan tilasin RainboWool -nimiseltä turkulaiselta pienyrittäjältä ja samalla osallistun näine sukkineni Villapesuohjelman helmikuun haasteeseen. Oinas vaatii käsinpesun ja vyötteessä mainitaan vielä "ei koinsuojausta" !!!??. Rouhean oloinen lanka, olemukseltaan muistuttaa Tukuwool Sockia. Paidat ja huivit ovat asia erikseen, mutta mielestäni sukat ovat sen asteista käyttötavaraa, että niiden pitäisi kestää konepesu. Nähtäväksi jää miten näille käy pesukoneessa, lähteekö väri ja pitääkö koinpuremista olla huolissaan.

Lanka on siis yllämainittu ja puikot KnitPron Symfonie 3 mm. Valmiin parin paino 74 grammaa. Käsityöbingo saa merkinnän kohtaan: Sukat kärjestä alkaen.