Syksyn 2019 SNY, eli Emmi lähetti minulle muun muassa keltaista Kaupunkilankaa Rotvalli. Tämän verran kesti, mutta nyt pääsi käyttöön. Minne muuten SNY-toiminta on kadonnut? Ei ole pitkään aikaan kuulunut mitään.

IMG_6885.jpg

Tällaiset niistä tuli. Koko on aika pieni, 36-37 jalalle. Lankana siis Kaupunkilanka Rotvalli, puikkoina KnitPro:n värikkäät 3 mm puikot. Valmiin parin paino on 76 grammaa. Malli on peräisin Nina Laitisen Sukkakalenterista 2020, elokuun malli ja nimeltään Aallotar.

Hiukka poikkesin mallista. Olen sukkagurun kanssa vähän eri mieltä palmikon asettelusta. Ohjeen mukaan palmikko alkaa jo resorissa ja jatkuu kärkikavennuksissakin. Minusta on kivemman näköistä, että resori on omansa ja kärki erottuu kärkenä. Jälkeenpäin mietin, että olisi melkein voinut tehdä palmikon jälkeen kyseisillä kahdella puikolla yhden nurjan raidan merkiksi siitä, että palmikko loppuu ja kärki alkaa. 

En ole varma teenkö lähiaikoina lisää palmikkosukkia; tuossa ei voi vaan posottaa eteenpäin, vaan pitää pysyä kärryillä siitä, mikä kerros on menossa. Malli oli kyllä helppo ja sopii tällaiselle kokemattomammalle palmikoijalle. Rotvalli-lanka on saman paksuista kuin Nalle ja esim. Gjestalin Maija, jolle kyseinen ohjekin on tehty.