Käsityö- ja muita opaskirjoja on kertynyt hyllyyn sen verran yli oman tarpeen, että olen ryhtynyt vähän tarkemmin harkitsemaan kulloisiakin ostoksia. Näin teen: kun luen jostain kiinnostavasta kirjasta, joku podcastaaja esittelee ja suosittelee tai bloggaaja mainitsee jonkun teoksen, en ryntääkään heti Adlibriksen sivuille tai suoraan kirjakauppaan, vaan tilaan kyseisen opuksen kirjastosta. Kun kirja sitten tulee, tutustun siihen ja jos on riittävän kiinnostava ja tuntuu käyttökelpoiselta pidemmällekin ajalle, otan investoinnin harkintaan. 

Näin kävi myös Anni Ignatiuksen kirjalle Korjaa kauniiksi - Käsikirja kodin vaatehuoltoon.

20210502_220646.jpg

Kirjaan olin varmaan yli puoli vuotta jonossa, mutta nyt se vihdoin tuli. On meinaan kehumisen arvoinen kirja ja harkitsen melko vakavasti opuksen hankkimista omaksi .

Esimerkkejä aihealueista: Mitä pitää tietää ennen korjaamista. Vaatteen muokkaaminen (kaventaminen, lyhentäminen jne). Korjaa neulalla ja langalla. Korjaa ompelukoneella. Tahrat. Hajut. Nukka. Farkut ja niiden korjaaminen. Kun vaatetta ei voi enää korjata. Tekstiilien kierrätys. Hakemisto vaatekappaleen mukaan.

Tietysti nämä jutut löytyvät netistäkin esim. Marttojen sivuilta. Olen sieltä itsekin löytänyt neuvoja, kun minulle on kiikutettu esim. lapsen talvihaalari, johon tarvitaan uusi vetoketju. Tai kun avaimet ovat kuluttaneet reiän farkkujen taskuun: "Voisko tähän tehdä uuden taskun?". Imartelevaa, kun jälkikasvulla on niin vankka usko mamman ompelutaitoihin. Hieno kone kyllä löytyy, taidoista en tiedä. 

Suosittelen tutustumaan. Ohjeet ovat selkeitä. Hyvät kuvat ja selkeä hakemisto. Tilatkaa vaikka kirjastoon.