Otin vastaan Vanuttuneen villasukan haasteen neuloa oman ja esim. isovanhempien maakunnan lapaset. Eri maakuntalapasten ohjeita löytyy Taito Pirkanmaan nettisivuilta. Siellä on muutama kaupunkimallikin. Minun maakuntani on Uusimaa, mutta hyvin etäisesti  nämä muistuttavat alkuperäistä ohjetta:

IMG_7104.jpg

Ensinnäkin tein 7-vekasta, kun ohje oli Pirkanmaan Kotityö Oy:n Pirkka-langalle, joten joduin silmukkämäärää muuttelemaan ja minulla niitä oli 42. Sitten ala- ja yläreunaan olisi pitänyt olla keltaista; ei ollut, laitoin ruskeaa. Vielä peukalonkin olisi pitänyt olla kirjoneuletta; hui hai, en laittanut, vaan yksiväristä ruskeaa. Ja kaiken huippu, nuo punaiset pilkut olisivat pitäneet olla kolmea eri väriä: keltaista, turkoosia ja punaista. No en laittanut. Yksivärisessä punaisessakin oli aivan tarpeeksi haastetta. 

Jossain vaiheessa katselin, että onko tämä väritys vähän American, vaikka stars and stripes onkin vähän eri värijärjestyksessä.

Kyllä minulla on vielä tosi paljon harjoittelemista näissä kirjoneuleissa. Kun pelkäsin tekeväni liian kireää, tein niin löysää, että välillä puikotkin putoilivat, mutta tasaista en saa aikaan millään. Nyt riittää hetkeksi harjoittelu, kunnes taas kokoan itseni seuraavaa harjoitusta varten.

Tarkoituksena oli tehdä vielä Varsinais-Suomen ja Helsingin lapaset, mutta ensin pitää rauhoittua hetki.

7-veikka oli siis lankana, värit 523 puolukka, 124 taivas, 692 kahvipapu ja 011 valkoinen. Puikot KnitPron kirjavat Symfonie -puikot 3 mm. Valmiin parin paino on 79 grammaa. 

Nyt on ollut ihanan luminen talvi ja olen muutaman kerran käynyt hiihtämässä. Neulelapasia on kiva pitää hiihtäessä, ne päästävät sen verran ilmaa läpi, etteivät kädet hikoa. Pääsevät siis epämääräisestä ulkonäöstään huolimatta omaan käyttöön.