Joulupukin pikkuapulaisena ryhdyin muutamaankin projektiin. Vaan aina ei mene siihen niinsanottuun putkeen.

Ongelma nro 1. - Liian pienet

20211115_131939.jpg

Malli on Kauneimmat käsityö -lehden syksyn Sukat-numerosta. Minulla on ohjeen mukaista lankaa Austermann Step  ja ohjeen mukaiset puikot 2,5 mm. Miesten sukat, kokoa 42-43 piti tulla. Noin pitkälle olin päässyt, kun katsoin tarkemmin ja sovitteliin omaan 37-38 -kokoiseen jalkaani. Juuri ja juuri kävivät minulle ja resori vähän kiristikin. Joulu vaanii nurkan takana ja muutkin projektit odottavat, niin päätin laittaa tämän yrityksen jäihin. 

Vaihtoehtoina on: 1) purkaa koko juttu ja toivoa, että langalle löytyy jokin uusi tarve, 2) tehdä näistä itselleni sukat, mutta näin paksupohkeiselle resori kiristää, 3) tehdä vaan loppuun asti vaikka 37 koossa ja antaa jollekin hoikkasääriselle.

Ongelma nro 2. - Liian löysää

20211115_132141.jpg

Lähdin tekemään Pohjois-Karjala -lapasia. Alku meni vielä suht' o.k., mutta resorin jälkeinen valkoinen raita olisi pitänyt tehdä pienemmillä puikoilla. Sitten tulee puna-valkoinen kuvio ja vielä valkoinen raita - liian löysää. No vielä ei olla pitkällä, mutta tämäkin projekti menee nyt hyllylle. Jos aikaa jää ennen joulua, ryhdyn siihen ehkä uudestaan. 

Lankana on 7-veljestä. Resoriosuus on neulottu 3,5 mm puikoilla ja kämmenen musta osuus 3 puikoilla. Tässäkin vaihtoehtoja on: 1) purkaa ja unohtaa koko juttu, 2) purkaa resoriin asti ja vaihtaa puikot, 3) sama kuin kohta 2, mutta neuloa valmiiksi vasta joulun jälkeen ja laittaa ensi vuoden asunnottomien keräykseen.

Huom. En tykkää purkaa, ainakaan kokonaan, joten se ei välttämättä ole vaihtoehto.