Näiden sukkien ohje on peräisin Novitan sukkalehdestä, joka ilmestyi nyt syksyllä 2020. Ohje on nimeltään "Helpot kirjoneulesukat" ja tarkoitettu Nalle-langalle. 

IMG_6984.jpg

IMG_6990.jpg

Eihän ohje toki vaikea ollut, kun ei ollut mitään laskettavaa. Haastetta oli enemmän siinä, että työssä roikkui koko ajan neljää eriväristä lankaa. Niissä sai sitten välillä selvitellä.

Totesin Maija-langasta saman kuin Jannestakin, että on kovin löyhäkierteistä lankaa. Muuten on kyllä pehmeää ja kivan tuntuista. Valkoista meni n. 40 grammaa ja muita värejä n. 20 grammaa. Valmiin parin paino on 95 grammaa. Puikot KnitPro Symfonie 3 mm. Aloitussilmukoita 56 kpl. Varsi 18 cm. Pohjan pituus ennen nauhakavennusta 19 cm ja koko pohjan pituus 24 cm.

Kuvaan pääsivät myös tekovälineet. Kerran blogissa näin vinkin omatekoisesta langaerottajasta. Saukkis ystävällisesti neuvoi, että Vanuttunut villasukkahan sen oli keksinyt. Kyseessä oli ontelokuteesta ommeltu rengas. Ontelokudetta ei ollut saatavilla, joten ostin pussillisen pienintä kokoa olevia hiushärpäkkeitä - en tiedä miksi noita sanotaan, mutta nuori polvi kutsuu ponkkareiksi. Tuon kun pujottaa etusormeensa, niin toimii oikein hyvin erottamaan kahta lankaa toisistaan!