Lähdettiin Pohjois-Karjalaan auttamaan muutossa ja valmistautumisessa uuden vauvan syntymään. Vauva lähtikin syntymään runsaasti etuajassa ja vielä ennen muuttoa. Keskosuutta seurasi monta vaihetta, välillä tosi kriittisiäkin, eikä siitä huolesta ole oikein vieläkään toipunut. Pieni sai hyvää hoitoa ja on nyt kohta kuukauden ikäisenä todettu terveeksi ja kotiutettu sairaalasta. Kuukausi reissussa vierähti, mutta loppu onneksi hyvin ja meillä on nyt viides lapsenlapsi; pieni poika, nyt n. 3,5 kg.

Me mieheni kanssa pyöritimme vanhempien lasten arkea, että vauvan vanhemmat saivat olla sairaalassa. Minulla oli muutamakin käsityö mukana, mutta keskittymiskyky täysin pakkasen puolella, eikä neulomisaikaakaan kovin paljoa ollut.

20211222_164634.jpg

Tarkoitus oli tehdä Nalle-langasta Merja Ojanperän kirjasta pitsineulesukat (ja saada bingoruutu kuitattua). Yritin ja purin, yritin uudestaan ja vielä kerran vähän erilaisella pitsillä ja taas purin. Ohje oli varmaan aivan oikein, minulla ei vaan pysynyt pää koossa ja tulos oli sen mukainen. Sitten lähdin 4 x 14 silmukalla tekemään perussukkaa valepalmikkoneuleena ja nämä onnistuin lopulta takkuamaan läpi. Niin oli ajatus kuitenkin hakoteillä, että esim. kärkikavennusten teko vaati muutaman purkamisen ennen kuin loppuun saakka päästiin. Bingokuittausta ei näistä tullut, mutta ehtivätpä pukinkonttiin.

Lanka on Nallea, väri 641 vaahtera. Lankaa kului 78 grammaa, puikot 3 mm. Varren pituus 15 cm, pohja ennen kärkikavennuksia 19 cm ja koko pohja 24 cm. Sopii siis n. 37-38 kokoiseen jalkaan.