Ekan kerran elämässäni osallistun suunnittelukilpailuun. Kyseessä on Kotiliesi Käsityön kilpailu, jossa pitää suunnitella heijastava tuote. Novitan yllätyspaketin mukana on tullut kerä pinkkiä Hohde-lankaa, enkä ollut oikein keksinyt mihin tuon lykkäisin, mutta tähänhän se sopii.

IMG_6748.jpgIMG_6749.jpgIMG_6751.jpg

Hihnan ompelin samansävyisestä kankaasta ja siihen tikkasin 1,5 mm levyistä heijastavaa lankaa (Lankamaailmasta). Hihnan pituus on 120 cm + vuoren sisään jäävät 2 x 5 cm. Ompelin vuorin, mutta olisi toiminut ilmankin. Aloitin 34 silmukalla, 3,5 mm puikoilla suljettua neuletta yksi oikea krs, sitten yksi nurja krs ja sitten aina oikeaa 15 cm. Päättelin puolet silmukoista ja jatkoin kahdella puikolla sileää neuletta läppää varten niin, että 2 reunimmaista silmukaa kummaltakin puolelta aina oikeaa ja kavensin näiden aina oikeiden sisäpuolelta muistaakseni pari ensimmäistä kerrosta joka toisella ja sitten joka kerroksella kummallakin puolella, kunnes jäljellä oli 4 silmukkaa. Siihen virkkasin lenkin nappia varten. 

Lankaa ei mennyt kuin 22 grammaa. Lopusta tulee lapaset syksyn asunnottomien keräykseen. Olen aiemmin tehnyt samalla idealla kännykkäpussin, jota olen paljon käyttänyt. Se oli ohuemmasta langasta ja jotenkin kivempi. Hohde-lanka on 7-veikan paksuista ja vähän turhan jäykkää näin pieneen esineeseen. 

Heijastavaa nappia ei ollut käytössä, mutta kyllä tuo lanka todella pimeässä heijastaa aivan itsekin ja aika paljonkin.