Tällä palstalla on pitkään ollut hiljaista johtuen siitä, että vähän liian ahkerasti neuloin polvisukkia (vielä kesken) niin, että vasen käteni kipeytyi, eikä ole vieläkään oikein rauhoittunut. Siksi on ollut pakko pitää vähän taukoa, tai oikeastaan tehdä vain hyvin vähän kerrallaan. No tämä nuken haalari nyt kuitenkin valmistui. Keskeneräisiä neuleita on odottamassa ja niitä valmistelen vuoronperään ja hitaasti. 

Nuken vaatteita on kiva tehdä, malleja vaan ei ole kovin paljoa. Minulla on parikin aiheen kirjaa, mutta ne ovat Baby Born -kokoisille nukeille. Tämä yksi ainoa (kuva alla) löytö nettikirppikseltä on siitä hyvä, että siinä on neljän koon (30-, 37-, 44-, 51 cm), sekä neule- että ompeluohjeita. Anita Gunnarsin teos on vuodelta 1981; kirjastoista saattaa vielä löytyä, jos ketä kiinnostaa.

Haalari on 32 cm kokoiselle nukelle. Lankana on syksy 2019 -kauden SNY-ltä saamani Scheepjes Our Tribe -lanka. Kovin on pehmeän tuntuinen, kumman epätasainen - väliin paksu, väliin ohut, mutta tasaista silti tulee. Oranssi on taas kevään 2019 SNY:ltä saadun Hjertegarnin Wool Silk -langan jämä. Puikot 2 ja 2,5 ja valmiin haalarin paino on 34 grammaa.

IMG_6578.jpg

IMG_6579.jpg