Väkertäjä koukussa -blogista poimin idean sukkalahjakortista. Tässä nyt ensimmäiset sukkalahjakortin syntymäpäivälahjaksi saaneen sukat valmiina. Näin korona-aikana lahjan luovutus tapahtuu postitse. Yllätyksenä lähtee myös sormikkaat sävy sävyyn.

IMG_6632.jpg

Lanka on 7-veikkaa ja puikot molempiin 3,5 mm. Minun pitäisi kyllä käyttää 3,75 mm puikkoja, kun tulee kovin kireää. En näköjään opi omista ohjeistani; ennenkin olen todennut saman. Valmis sukkapari painaa 95 grammaa ja aloitussilmukoita oli 48, eli sama kuin 38 koossa. Pohjan pituus ennen kärkikavennuksia oli 19 cm. Piti ihan itse laskea tuo pituus, kun kaikissa löytämissäni taulukoissa on mitat 34 koolle ja seuraava on koolle 38. Aivan kuin siinä välissä ei olisi mitään. Laskin näin:

koko 34 - 17 cm; koko 35 - 18cm; koko 36 - 18.5 cm; koko 37 - 19 cm ja sitten koko 38 - 20 cm (siis pohjan pituus ennen kärkikavennuksia). 

Sormikkaat painavat 69 grammaa ja aloitussilmukoita oli 36. Silmukat ym. sormien silmukkajako on Novitan ohjeen mukaan lehdestä Kevät 2006. Paljon löytyy sormikkaiden ohjeita ohuemmille langoille, mutta tuo on yksi löytämäni 7-veljestä, eli kansainvälisesti Aran-paksuiselle langalle. Toinen ohje löytyy täältä, ja sitä olen edellisen kerran noudattanut. 

Kun edellisen kerran tein sormikkaat samaisesta 7-veikasta niin totesin, että olisi pitänyt 4 mm puikkoja käyttää. Taas tuli vähän liian kireää, kun en huomannut omia merkintöjäni katsoa.