Iso pala hempeää collegea on vuosikausia marinoitunut kangaslaatikoissa. Eikä tähänkään Anelman asuun paljoa mennyt, joten jotain lisää pitää keksiä.

20210224_084241.jpg

Ohje kaavoineen löytyy Tarja Helenan kirjasta Nukenvaatteita isoäidin tapaan. Oikein hyvä teos, selkeitä ja yksinkertaisia vaatteita 43-45 cm kokoisille nukeille trikoosta, collegesta tai kankaasta.

Magneettinappi ei toiminut liian paksuun taitoskohtaan. Myöskään koneeni ei suostunut ompelemaan napinläpeä heti nappilistan yläosaan - liian paksu sekin. Neppari (mikä sen oikea nimi on?) onnistui käsin ommellen. 

Anelmalla on näköjään pidemmät jalat, kuin baby born-nukeilla. Lahkeet jäivät liian lyhyiksi. Siksi ompelin lahkeeseen pitsin ja sehän olikin oikein hyvä ratkaisu.

20210224_124502.jpg

Kankaan tuhoamiseksi tein vielä myssyn. Siinä sainkin kangasta menemään, kun ensin kopioin väärän kaavan, leikkasin kankaan todetakseni, että ei voi olla. Uusi yritys, sama virhe. Löytyihän se oikea kaava sitten lopulta. Anelmalla on  näköjään baby bornia suurempi pää, joten myssystä tuli vähän pieni. Tässä jää niska paljaaksi. Jos innostun, teen uuden.

Kaava ohjeineen on Anne Grethe Gaaseraudin kirjasta Sy till dockan. Alkuteos on norjankielinen Sy til babydukken. Ihan hyviä malleja tässäkin kirjassa, on vähän suurpiirteisempi kuin yllä mainittu; ei selosta kovin yksityiskohtaisesti ompelun vaiheita. Ohjeet on tarkoitettu esim. baby born -nukeille, eli n. 43 cm kokoisille. Anelmalla on pituutta 47 cm. Yritän muistaa ensi kerralla tarkistaa koon riittävyyden ennen kuin ompelen.